Een rookkanaal aanleggen kun je zelf!

Meer dan 45.250 doe-het-zelvers gingen je voor

375 reviews

Vragen? Bel de specialist! 9-21 uur 7 d/week

kachelpijp installeren

Wij doen aan afstandsverkoop vanuit Duitsland. Daar wordt ook de BTW afgedragen.

Voor leveringen aan professionele klanten (dus met een BTW nummer) worden de facturen met 0% BTW opgesteld (intra-communautaire levering). U dient dan zelf de BTW aan te geven in uw land.

U dient op de betaalpagina uw geldige BTW nummer in te geven om met 0% BTW gefactureerd te worden. Of u kunt een account aanmaken en daar uw BTW nummer in te geven.

Btw-identificatienummer, naam en adresgegevens dienen juist zijn. Als u uw handelsnaam gebruikt in plaats van uw juridische naam, kunnen er problemen ontstaan. 

 

Wanneer goederen (in het kader van de levering) tussen EU-landen worden vervoerd, is sprake van intracommunautaire leveringen. Deze leveringen zijn altijd ergens in de EU belast met btw. De hoofdregel is dat de levering belast is met btw in het land waarheen de goederen worden vervoerd. Dit wordt bereikt door de levering vrij te stellen van btw (belast tegen 0% btw). Bij aankomst van de goederen wordt vervolgens btw geheven, de zogenoemde intracommunautaire verwerving. Wanneer ondernemers intracommunautaire leveringen verrichten, geldt dat hiervoor periodiek een opgaaf moet worden ingediend (de opgaaf ICL).