Prachtig vuurspel met één druk op de knop!

 • Bestand tegen alle weersinvloeden
 • Minimaal 2 jaar garantie

356 reviews

Vragen? Bel de specialist! 9-21 uur 7 d/week

Lees deze veiligheidsinstructies zorgvuldig voordat u een vuurtafel in gebruik neemt

Een vuurtafel is veilig en gemakkelijk in gebruik. De volgende regels dienen echter te worden gevolgd:

 1. Zorg ervoor dat de unit correct is gemonteerd volgens de instructies.
 2. Nooit toestaan dat de aansluitingen op de gasfles gaan loszitten. Mocht dit toch gebeuren, onmiddellijk ervoor zorgen dat het gas wordt uitgeschakeld en vervolgens controleert u de beveiliging van de verbinding.
 3. Het apparaat moet ver uit de buurt worden gehouden van brandbare materialen.
 4. Lees de instructie voor gebruikers, onderdelen en schriftelijke instructies over de vuurtafel, de leverancier verwijst u hiernaar telkens wanneer dat nodig is.
 5. Laat tijdens het gebruik, het open vuur nooit onbeheerd achter.
 6. In het geval van een gaslek, draai de gasfles uit of sluit de gaskraan van uw aardgas netwerk af.
 7. Houd kinderen op een veilige afstand als de vuurtafel in gebruik is en na gebruik tot hij is afgekoeld.
 8. Houd de ruimte in de buurt van de vuurtafel vrij van brandbare materialen en / of vloeistoffen.
 9. Belemmer nooit een vrije doorstroming van lucht naar de vuurtafel, of verander of pas nooit de vuurtafel aan elke andere situatie.
 10. De slang moet voldoen aan de nationale standaard en moet aangesloten worden op de gasdrukregelaar (30 Mbar/ 37 Mbar). De andere kant van de slang moet worden aangesloten op de inlaat van de brander. De slang mag niet langer zijn dan 2,5 meter. Wees er van verzekerd dat u een beschermprofiel gebruikt om de gasslang te beschermen tegen struikelgevaar. Dit beschermprofiel kan u aanschaffen bij uw dealer. De slang moet voldoen aan de nationale standaard en moet aangesloten worden op het aardgasnetwerk, de andere kant van de slang moet aangesloten worden op de inlaat van de brander vuurtafel met een NG/Aardgas koppelstuk. Wees er van verzekerd dat u een beschermprofiel gebruikt om de gasslang te beschermen tegen struikelgevaar. Dit beschermprofiel kan u aanschaffen bij uw dealer. Let op: Dit moet altijd gedaan worden door een erkend gas installateur! 
 11. Leid de slang uit de buurt van de vuurtafel en zorg dat deze niet gedraaid zit. Laat de slang niet in aanraking komen met het warme oppervlak.
 12. Verander nooit de lucht ventiel-instellingen van de brander.
 13. Iedere keer dat de gas verbinding opnieuw wordt aangesloten test de slang en aansluitingen op lekkages.
 14. Deze onderdelen zijn verzegeld door de fabrikant of de agent en mogen derhalve niet worden gewijzigd door de gebruiker.
 15. Elke wijziging van dit apparaat kan gevaarlijk zijn.
 16. Verplaats de vuurtafel nooit, wanneer deze in gebruik is.
 17. Zet de gasvoorziening uit na gebruik.
 18. Raak de lava boomstammen of rotsen niet aan, totdat ze voldoende zijn afgekoeld.
 19. Dit apparaat is bedoeld voor opwarming doeleinden.
 20. Dit toestel heeft een open vuur, zorg dat er altijd voldoende toezicht is op kinderen door een ouder verantwoordelijk persoon.
 21. Bij het eerste gebruik, de lava rotsen voorverwarmen gedurende 15 minuten, dit om de onzuiverheden en lucht uit de natuurlijke lavastenen te halen.
 22. Leg de gasfles NOOIT op z’n kant neer, maar plaats deze altijd rechtop! Voorkom hiermee dat het gas vloeibaar uit de gasfles zal lopen. De kans op een levensgevaarlijke steekvlam is anders zeer groot.