Prachtig vuurspel met één druk op de knop!

  • Bestand tegen alle weersinvloeden
  • Minimaal 2 jaar garantie

375 reviews

Vragen? Bel de specialist! 9-21 uur 7 d/week

Naar de vuurtafels ! 

U heeft maar enkele maanden per jaar om volop te genieten van uw achtertuin. Met  onze selectie vuurtafels  en vuurzuilen is het nog nooit zo leuk, gemakkelijk en veilig geweest om warm te blijven en quality time door te brengen met vrienden en familie buitenshuis. Dit zijn een soort tuintafels waarin op een veilige wijze een gashaard is geplaatst. Heerlijk voor tijdens late lente-, zomer- en nazomeravonden, het is een soorbuiten openhaard.

Een vuurtafel buiten is op het moment erg populair. Logisch, want het geeft veel sfeer terwijl je géén hinder ondervindt die je bij bijvoorbeeld vuurkorven wél hebt: er is geen sprake van as en rook. Bovendien bespaar je kosten doordat je geen hout nodig hebt. Vanuit die optiek is zo'n tafel een aanrader voor particulieren én ondernemers

Wat is een vuurtafel voor buiten?Vuurtafel buiten

Een vuurtafel is een vrijstaande tafel die  is ontworpen om een ​​vuur  op zijn plaats en in stand te houden, en wordt meestal wordt  gevoed door een propaantank. Dit is een geweldig alternatief voor een vuurkorf, of een terrasverwarmer. Velen zijn gemaakt met een rand die breed genoeg is zodat je borden en kopjes kunt plaatsen, wat een ontzettend handig is als je regelmatig gasten hebt en je  wilt dat ze zich thuis voelen naast je vuurplaats.

Waar vuurtafel buiten plaatsen?

U kunt deze zowel buiten als in een gesloten ruimte gebruiken. Dit betekent dat deze haard zowel op een open terras neergezet kan worden als ook onder een overkapping of in een serre bijvoorbeeld. Een vuurtafel kan onder een overkapping of parasol worden geplaatst, omdat de haard geen vonken of rook afgeeft. Deze overkapping moet dan wel 2,5 meter hoger staan dan tot waar het vuur komt.

Een vuurtafel kan in de winter gewoon buiten blijven staan. Wij leveren bij de meeste modellen een roestvrijstalen afdek deksel met de vuurtafels mee, die u direct op de opening van de vuurtafel kunt plaatsen als het gaat regenen of als u naar binnen gaat. Zo bent u ervan verzekerd dat er geen vocht bij de brander komt.

Opbouw vuurtafel

Een vuurtafel bestaat uit een brander, control paneel en een ombouw. De ombouw kan een tafel zijn of iets anders waarvan de bovenkant plat is. Deze kan van hout, teakhout of composiet zijn. 
 
De meeste gasflessen worden gevuld met propaan. Tijdens het gebruik van de vuurtafel op gas merk je het verschil niet. Propaan en butaan zijn allebei een vloeibaar gemaakt petroleumgas, en over het algemeen bekend als LPG. Een gasfles van 5 kg brandt gemiddeld 8 uur lang, afhankelijk van de hoogte van de vlam. Bij een lagere vlam gaat de gasfles tot wel 10 uur mee.

Een vuurtafel buiten op gas werkt op een 4 tot 11 kg propaan/butaan gasfles. Dit zijn de standaard gasflessen die gekocht kunnen worden bij de meeste tanksstations of een camping winkel.

De vuurtafels die in België verkocht worden werken alleen maar met een gasdrukregelaar van 30mbar. Deze worden meestal los meegeleverd.

Geen gasdrukregelaar of gebruik van één met meer of minder mBar zal niet gaan werken omdat de branders daar niet op afgesteld zijn. In duitsland werken ze bijvoorbeeld met  50MBar.

Sommige vuurtafel modellen kunnen de gasfles in de vuurtafel zelf herbergen (bij deze modellen kunt u geen gasfles groter dan 6KG gebruiken vanwege de ruimte). Bij andere modellen zult u de gasfles achter een meubel of in een bijzettafel (enclosure) moeten verbergen. Dit kan omdat de vuurtafels meestal met langere gasslangen geleverd worden zodat u deze afstand kunt overbruggen.

Naar de vuurtafels !